Меню

Пълнени патладжани с булгур

22 ноември 2017 | 06:43 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 супена лъжица зехтин
3 скилидки чесън
50 г стафиди
½ ч.л. къри на прах
сол на вкус
1 чаена чаша булгур
2 средно големи патладжана
50-100 г сурово кашу
60 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Загрейте добре зехтина и сложете в него нарязания чесън, подправките, кашуто, стафидите. След 2-3 минути прибавете булгура и вода. Варете до готовност на булгура.

Нарежете патладжаните по дължина или наполовина като пънчета и с помощта на лъжица изгребете малка част от вътрешността им. Посолете ги и обърнете на обратно за 20-30 минути, за да се махне горчилката.

След това ги изплакнете, сложете ги в тавичка върху фолио или хартия за печене, поръсете леко със зехтин и запечете за 5-7 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. Извадете патладжаните от фурната и ги напълнете с плънката. По желание настържете кашкавал. Запечете за още няколко минути.

Следете и кулинарната ни страница „Ръкохватки – лесни рецепти“.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай