
-
Порции: 2
Загрейте добре зехтина и сложете в него нарязания чесън, подправките, кашуто, стафидите. След 2-3 минути прибавете булгура и вода. Варете до готовност на булгура.
Нарежете патладжаните по дължина или наполовина като пънчета и с помощта на лъжица изгребете малка част от вътрешността им. Посолете ги и обърнете на обратно за 20-30 минути, за да се махне горчилката.
След това ги изплакнете, сложете ги в тавичка върху фолио или хартия за печене, поръсете леко със зехтин и запечете за 5-7 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. Извадете патладжаните от фурната и ги напълнете с плънката. По желание настържете кашкавал. Запечете за още няколко минути.
Следете и кулинарната ни страница „Ръкохватки – лесни рецепти“.
Снимка: iStock
Вижте още: