
90 мин.
-
Порции: 4
Отцедете боба от маринатата и го измийте. Отцедете от водата. Измийте ориза, докато падне нишестето. Нарежете зеленчуците на ситни кубчета. Запържете лука, моркова и чушките в сгорещената мазнина в тиган на средна температура. Добавете намачкания чесън. Разбъркайте.
В тигана добавете боба, доматеното пюре, подправките и оцета. Разбърквайте около 5 минути.
Добавете ориза и бульона. Оставете да поври, докато оризът поеме течността. След това намалете котлона на слаб огън, похлупете с леко открехнат капак и оставете да се готви за около 30 минути. От време на време разбърквайте, за да не загори. Преди сервиране поръсете със стръкчета магданоз.
Снимка: iStock
Вижте още: