Меню

Картофи "Слънце" с лук и розмарин

1 юли 2018 | 06:20 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 големи картофа
2 глави червен лук
2-3 супени лъжици зехтин
сол
черен пипер
1 стрък розмарин
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Нарежете картофите на много тънки филийки като за чипс. Направете същото и с лука, доколкото е възможно като внимавате той да остане на цели филийки, а не да се разпадне. 

Подредете картофите по начина, показан на снимката като между филийките вмъквате резените лук. Ако съда за печене се окаже по-голям, добавете още картофи. 

Поръсете с пипер, сол и зехтин. Отгоре поставете клонката розмарин, която ще отстраните, когато картофите са готови.

Печете в загрята на 200 градуса фурна под фолио за 30 минути. Свалете фолиото, усилете фурната на 220 и печете до получаване на коричка. 

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай