Меню

Веган ориз с чушки и гъби

21 август 2018 | 06:26 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 и ½ чаши сварен ориз 
1 супена лъжица зехтин
¼ чаша соев сос
1 супена лъжица сусамово олио 
1 глава лук, нарязан 
1 червена чушка, нарязана
4 бр гъби, нарязани на филийки 
3 стръка пресен лук, ситно нарязан
45 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте зехтина в голям тиган на средна температура. Добавете в него сварения и отцеден ориз и разбърквайте, докато се загрее добре или около 3-4 минути. Добавете сусамовото олио и соевия сос. Разбъркайте. Добавете чушката, гъбите, лука. По желание можете да овкусите със сол и черен пипер. Разбърквайте за още 10 минути. 

Снимка: istock

Опитайте още:

13 вкусни рецепти с ориз

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай