Меню

Веган ориз с гъби и чушка

27 октомври 2018 | 06:57 | Илияна Николова
Добави в любими
1 и ½ чаши сварен бял ориз
1 супена лъжица зехтин 
¼ чаша соев сос
1 чаена лъжица сусамово олио 
1 глава лук, нарязан 
1 червена чушка, нарязана 
4 едри печурки 
3 стръка пресен лук, нарязан
40 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте зехтина в голям дълбок тиган на средна температура. Добавете ориза. Разбърквайте, докато се запържи за около 4-5 минути. Добавете соевия сос и сусамовото олио. Разбъркайте. Накрая прибавете лука и чушката, пресния лук, гъбите. Овкусете по желание със сол и черен пипер.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай