Меню

Хумус с червени печени чушки

2 юни 2019 | 06:12 | Илияна Николова
Добави в любими
200 г сварен нахут, отцеден 
3-4 печени червени чушки 
3 супени лъжици лимонов сок 
1 и ½ супени лъжици тахан 
1 скилидка чесън, пресован 
½ чаена лъжичка куркума
½ чаена лъжица люта чушка, стрита 
¼ чаена лъжица сол 
1 супена лъжица пресен магданоз
10 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Изпечете и обелете чушките. По желание можете да използвате готови печени капии от буркан. Ако печете чушките сами, почистете ги добре от семките. След това сложете всички продукти в блендер или чопър и пасирайте, докато се получи гладка смес. Сервирайте върху печени брускети или филийки.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай