Меню

Червен боб с домати върху канапе от ориз

6 септември 2019 | 06:27 | Илияна Николова
Добави в любими
1 супена лъжица зехтин
300 г червен боб от консерва 
1 и ½ чаши доматен сос
4 и ½ чаши вода
½ чаена лъжица сух риган
½ чаена лъжица сух босилек 
1 щипка сушена мащерка 
сол и черен пипер на вкус 
2 чаши ориз
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В голям тиган смесете зехтина, боба, доматения сос, ½ чаша вода, ригана, босилека, мащерката, солта и пипера. Разбърквайте на тих огън, докато закъкри леко. Междувременно кипнете 4 чаши вода. Сварете в тях ориза. Намалете котлона и бъркайте около 20 минути, докато оризът поеме течността. Сервирайте боба върху канапе от сварения ориз. 

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай