Меню

Карамелизирани пикантни тиквени семки

13 ноември 2019 | 07:54 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 супени лъжици захар 
¼ чаена лъжица кимион
¼ чаена лъжица канела 
¼ чаена лъжица джинджифил
1 щипка лют червен пипер 
2 чаши тиквени семки, необелени 
спрей за готвене 
2 чаени лъжици сол
1 супена лъжица зехтин
2 супени лъжици захар
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 150 градуса. Подгответе тава за печене с кухненска хартия в нея. Оставете настрана.

В голяма купа смесете 3-те супени лъжици захар, кимиона, канелата, джинджифила и лютия пипер. Оставете настрана.

Поставете тиквените семки върху хартията за печене в тавата. Напръскайте ги със спрея за готвене. Поръсете със солта. Печете в предварително загрятата фурна до златисто или за около 25 минути.

Междувременно загрейте зехтина в незалепващ тиган на средна температура. В него разбъркайте изпечените семки за няколко минути и добавете останалите 2 лъжици захар. Разбърквайте, докато по семките се образува леко хрупкава коричка. Прехвърлете семките в първата приготвена смес с лютия пипер и отново разбъркайте. Постарайте се да полепне добре навсякъде.

Оставете семките да изстинат напълно преди сервиране.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай