Меню

Пълнени сладки картофи с боб и авокадо

22 декември 2019 | 05:23 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
4 сладки картофа
½ чаша кремообразен сос от кашу
1 чаена лъжица сок от лайм
½ чаена лъжица черен пипер 
½ глава лук, нарязан на ситно
1 и ½ чаени лъжици олио или зехтин
¼ чаена лъжица чеснов прах
¼ чаена лъжица лучен прах
¼ чаена лъжица кимион
¼ чаена лъжица чили 
½ чаена лъжица сол 
300 г черен боб от консерва, отцеден
½ авокадо, нарязано 
Пресен кориандър, ситно нарязан за поръсване
90 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса. Поставете сладките картофи в намазнена тава за печене и печете цели за около 50 минути или докато лесно можете да вкарате вилица в тях.

Разклатете соса от кашу, ако се е утаил. В него разбъркайте сока от лайм и добавете черния пипер. Оставете настрана.

10 минути преди картофите да са готови, загрейте олиото в тиган на средна температура. Запържете лука за 5 минути. Добавете подправките към него и гответе още 3 минути. След това прибавете черния боб в тигана. Разбъркайте. Гответе, докато бобът се стопли напълно и омекне още.

Издълбайте леко месото на сладките картофи, така че да се получи нещо като лодка, но не прекалено дълбока. Поставете плънка от боба, кубчета прясно авокадо и кориандър (може и магданоз). Сервирайте веднага. По желание добавете и нарязана прясна люта чушка.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай