
-
Порции: 4
Загрейте фурната на 220 градуса. Поставете сладките картофи в намазнена тава за печене и печете цели за около 50 минути или докато лесно можете да вкарате вилица в тях.
Разклатете соса от кашу, ако се е утаил. В него разбъркайте сока от лайм и добавете черния пипер. Оставете настрана.
10 минути преди картофите да са готови, загрейте олиото в тиган на средна температура. Запържете лука за 5 минути. Добавете подправките към него и гответе още 3 минути. След това прибавете черния боб в тигана. Разбъркайте. Гответе, докато бобът се стопли напълно и омекне още.
Издълбайте леко месото на сладките картофи, така че да се получи нещо като лодка, но не прекалено дълбока. Поставете плънка от боба, кубчета прясно авокадо и кориандър (може и магданоз). Сервирайте веднага. По желание добавете и нарязана прясна люта чушка.
Снимка: iStock
Вижте още: