Меню

Киноа със стафиди, чия и бадемово мляко

14 януари 2020 | 07:02 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
475 мл бадемово мляко
170 г киноа 
1 чаена лъжица канела
5 ванилови зрънца 
165 г стафиди 
2 супени лъжици семена от чия
2 супени лъжици ленено семе
45 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

В тенджера на средна температура сложете бадемовото мляко с киноата да заври. Добавете канелата и ваниловите зрънца. Намалете котлона и оставете да къкри за около 15 минути, като разбърквате от време на време. Отстранете ваниловите зрънца с решетъчна лъжица. След като течността се абсорбира напълно, прехвърлете киноата в подходящи купички. Гарнирайте със стафидите, чията и предварително смляното ленено семе. Оставете да престои поне 1 час преди сервиране, за да набъбне чията.

* По желание може да поръсите и с филиран бадем.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай