Спанак с яйца и кашкавал на тиган

26 септември 2014 | 16:30 | Илияна Николова
Добави в любими
500 г спанак, измит и нарязан на ситно
1 супена лъжица растително олио
1 глава кромид лук, нарязана на ситно
5 яйца, разбити
3 чаши настърган кашкавал
¼ чаена лъжичка сол
1/8 чаена лъжичка млян черен пипер

Продукти
Приготвяне

Загрейте мазнината в голям дълбок тиган на средно висока температура. Сложете лука в тигана и го бъркайте, докато омекне. Добавете нарязания спанак и оставете да се задуши, докато водата от него се изпари.

Отделно в голяма купа разбъркайте яйцата, кашкавала, солта и черния пипер. Добавете сместа към спанака в тигана и разбъркайте добре. Оставете да се готви така, докато цялото ястие се сгъсти или за около 30-40 минути.

Оставете да изстине за около 10 минути преди да сервирате.

Време за приготвяне: 1 час

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
... ( преди 10 години )