Вегетариански омлет със синьо сирене

13 юли 2015 | 15:29 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици масло
1 малка глава кромид лук, нарязана
1 зелена чушка, нарязана
4 яйца
2 супени лъжици прясно мляко
¾ чаена лъжичка сол
1/8 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
200 г настъргано синьо сирене или кашкавал
1 пресен домат
20 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Разтопете една супена лъжичка масло в тиган на средна температура. Запържете лука и чушката за около 4-5 минути като разбърквате.

През това време разбъркайте яйцата с млякото. Добавете ½ чаена лъжичка сол и черен пипер. Настържете или натрошете сиренето/кашкавала в купа и го оставете настрана.

Свалете зеленчуците от котлона. Разтопете останалата част от маслото в тигана. Добавете яйчената смес и гответе за около 2 минути. Внимателно обърнете омлета и гответе от другата страна за още 2 минути.

Поръсете омлета със сиренето/кашкавала, докато се разтопи. Когато е готово, свалете от огъня. Напълнете омлета със зеленчуците и сервирайте с резенчета пресни домати по желание.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай