
90 мин.
-
Порции: 8
Загрейте фурната на 170 градуса. Междувременно сложете сладките картофи на котлона в тенджера с вода, колкото да ги покрие и ги сварете, за да омекнат. Отцедете водата и намачкайте картофите.
В отделна голяма купа смесете картофите, бялата захар, яйцата, солта, маслото, прясното мляко и ванилията. Бъркайте, докато сместа стане гладка. Изсипете в тава за печене, предварително леко намазнена.
Отделно разбъркайте кафявата захар и брашното. Останалото масло (3-те супени лъжици) добавете към сместа. Разбъркайте и прибавете натрошените орехи. Поръсете картофената смес с тази „заливка“.
Печете в загрята фурна за около 30 минути или докато покафенее.
Снимка: iStock
Опитайте още: