Постна мусака с патладжани, картофи и магданоз

8 декември 2016 | 10:15 | Илияна Николова
5 от 6 гласа
Добави в любими
3 патладжана
300-400 г картофи
2 яйца
1 щипка сол
1 щипка червен пипер
1 щипка черен пипер
2 стръка пресен магданоз (може и сушен)
1 глава лук
За заливката:
50 мл олио
2 яйца
1 чаша кисело мляко
2 лъжици брашно
60 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Нарежете патладжаните на едри колелца. Нарежете картофите на едри кубчета. Запържете ги в сгорещено олио, докато покафенеят леко. Към тях добавете и патладжаните и запържете за кратко. Извадете ги от тигана и подредете в тава за печене. Нарежете лука на ситно. Запържете го в същото олио и изсипете към зеленчуците в тавата.

Нарежете магданоза на много ситно. Смесете го с две от яйцата, солта, пипера. Разбийте, докато се смесят. Изсипете при зеленчуците. Разбъркайте.

За заливката:

Смесете двете останали яйца с киселото мляко и брашното. Бъркайте, докато стане каша. С нея залейте мусаката. Печете за около 30 минути на 200-220 градуса или до готовност.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Лора ( преди 6 години )
Е как да не е, като е постна!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
Алекс ( преди 6 години )