Запеканка с пресен лук

20 май 2017 | 08:29 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 връзки пресен лук

50 г масло

6 яйца

150 г сирене 

200 мл прясно мляко

мащерка

сол 

черен пипер
45 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Лукът се реже на ситно, задушава се с маслото и малко вода в тиган, за да омекне. След това се сваля от котлона. Сиренето се настъргва и се добавя при лука, разбърква се и се овкусява с подправките. Яйцата се разбиват. Смесват се с млякото. Сместа с лука се поставя във форма за терин, разпределя се и се залива с яйчената смес. Пече се на 200 градуса до зачервяване.

Снимка: личен архив

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай