Омлет с гъби, спанак и чушка

22 март 2018 | 06:14 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
5 яйца
200 г спанак
200 г гъби
50 г масло
1 чушка
½ глава лук
Сол
Черен пипер
Пресен магданоз
30 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Нарежете гъбите на полумесеци, лука на ситно, чушките на жулиени. Измийте и изчистете спанака от дръжките. Загрейте маслото в тиган. Задушете гъбите в него. Овкусете ги с подправките. Извадете гъбите от тигана. Добавете още малко масло и в него запържете спанака, чушката и лука като разбърквате непрекъснато.

Разбийте яйцата в купа. Разбъркайте ги. В тигана към спанака и зеленчуците добавете гъбите. Залейте всичко с разбитите яйца и оставете да се готви за няколко минути на слаб огън, докато се стегнат яйцата.

Внимателно обърнете омлета, така че да не залепне. Гответе за още няколко минути.

Снимка: iStock 

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай