Италианска фритата с аспержи и гъби

17 октомври 2019 | 05:43 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици зехтин
1 скилидка чесън, обелена
250 г аспержи, обелени и нарязани
250 г гъби, нарязани 
сол и черен пипер на вкус 
1/3 чаша сухо бяло вино
4 яйца
1/3 чаша прясно мляко
3 супени лъжици настърган пармезан 
1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан
60 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. В дълбок тиган, подходящ за печене и на фурна, загрейте зехтина. В него запържете чесъна за около 1-2 минути. Добавете аспержите и гъбите. Гответе още 5 минути, докато омекнат. Овкусете със сол и пипер. Добавете и виното. Извадете чесъна.

Разбийте яйцата, млякото, 2 лъжици пармезан, магданоза, сол, черен пипер в купа. Добавете в тигана и разбъркайте внимателно. Пържете, докато яйцата се стегнат леко или 3 минути. Поръсете с остатъка от пармезана и преместете във фурната. Печете фритатата за около 20 минути или до получаване на златиста коричка.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай