-
Порции: 4
Загрейте фурната на 230 градуса. Намажете една тавичка с малко мазнина и оставете настрана.
Нарежете тиквичките на половини по дължина. Издълбайте сърцевината им. Намажете ги със зехтин. Поставете ги в тавата върху постлана кухненска хартия в нея. Печете за около 5 до 10 минути, за да се освободи част от влагата в тях.
Намалете фурната на 200 градуса.
На котлона затоплете 2 лъжици зехтин в тиган на средна температура. Запържете скаридите, кубчетата домати, гъбите, половината от пармезана, босилека, чесъна и лука. Разбъркайте добре, за да се карамелизират леко. Подправете с подправките.
Напълнете сместа в тиквичките. Поръсете с още малко пармезан. Печете в загрята фурна за около 20 минути, докато хване коричка.
Накрая можете да декорирате със стръкчета копър по желание.
Снимка: iStock