Меню

Пълнени тиквички със скариди и зеленчуци

23 август 2015 | 11:17 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 големи тиквички, нарязани на половини

¼ чаша зехтин

6 скилидки чесън, ситно нарязан

1 кромид лук на ситно

500 г скариди, нарязани наполовина

1 голям домат, обелен и нарязан на малки парченца

8 бр гъби, нарязани на четвъртини

¼ чаша пресен босилек

1 щипка черен пипер

1 щипка сол

¼ чаша настърган пармезан
1 ч.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 230 градуса. Намажете една тавичка с малко мазнина и оставете настрана.

Нарежете тиквичките на половини по дължина. Издълбайте сърцевината им. Намажете ги със зехтин. Поставете ги в тавата върху постлана кухненска хартия в нея. Печете за около 5 до 10 минути, за да се освободи част от влагата в тях.

Намалете фурната на 200 градуса. 

На котлона затоплете 2 лъжици зехтин в тиган на средна температура. Запържете скаридите, кубчетата домати, гъбите, половината от пармезана, босилека, чесъна и лука. Разбъркайте добре, за да се карамелизират леко. Подправете с подправките. 

Напълнете сместа в тиквичките. Поръсете с още малко пармезан. Печете в загрята фурна за около 20 минути, докато хване коричка.

Накрая можете да декорирате със стръкчета копър по желание.

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай