Загрейте фурната на 180 градуса. Издълбайте тиквичките по дължина, като предварително сте ги разрязали наполовина. Не изхвърляйте сърцевината и семките на тиквичките. Тях ще смесите с каймата от наденицата, която преди това ще извадите от обвивката. Методът е подходящ – така имате готова сурова, но овкусена кайма!
Намачкайте каймата с чесъна, пармезана и галетата. Изсипете сместа върху тиквичките, прибавете соса за спагети и натъпчете добре. Подредете тиквичките в намазнена тавичка и покрийте с фолио. Печете за около 45 минути или докато каймата от наденицата е почти готова. Махнете фолиото и прибавете моцарелата. Печете още 10-тина минути, докато моцарелата се разтопи.
Време за приготвяне: 1 час
Снимка: zoelarkin
Вижте още: