Меню

Вегетариански пълнени чушки

13 юни 2015 | 11:15 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 и ½ чаши кафяв ориз
6 големи зелени чушки
3 супени лъжици соев сос
3 супени лъжици шери
1 чаена лъжичка сос Уорчестър
1 и ½ чаши тофу
½ чаша пресни боровинки
¼ чаша орехи, счукани
½ чаша настърган пармезан
сол и черен пипер на вкус
2 чаши доматен сос
2 супени лъжици кафява захар
1 домат
45-50 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В тенджера кипнете 3 чаши вода. Добавете ориза и разбъркайте. Намалете огъня, покрийте и оставете да къкри около 40 минути.

През това време почистете чушките и отрежете капачетата. Поставете чушките в микровълновата фурна върху плитка тавичка с един пръст вода в нея. Затоплете ги за 1-2 минути, за да омекнат.

В малък тиган смесете соевия сос, шерито и соса Уорчестър. Нека да къкри малко. След това добавете тофу, разбъркайте и отново оставете да къкри, докато течността се абсорбира.

Смесете ориза с тофуто, боровинките, ядките, сиренето, солта и черния пипер. Всичко се разбърква и се пълни в чушките.

Печете чушките в загрята на 180 градуса фурна за около 25-30 минути или докато покафенеят.

За соса:

В малка тенджера или касерола на слаб огън смесете доматения сос и кафявата захар. Бъркайте, докато се сгъсти леко. Сервирайте чушките, полети с лъжица от соса.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай