Меню

Фритата с маслини и зелени чушки

5 април 2016 | 17:50 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици зехтин
2 глави лук, нарязани
3 зелени чушки, нарязани
2 стръка мащерка, нарязана
2 скилидки чесън, смлени
50 г черни маслини, нарязани
200 г сирене, натрошено
3 големи яйца, леко разбити
1 щипка черен пипер
40 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Намазнете тавичка за печене. Загрейте котлона на средна температура през това време. В тиган запържете лука за 5 минути, докато покафенее. Добавете чушките и мащерката. След това чесъна и гответе за още 20 минути на намален котлон като разбърквате.

Прибавете маслините и сиренето към зеленчуците. Махнете клончетата на мащерката. Разбийте яйцата с черния пипер, след което залейте зеленчуците с тях. Разбъркайте добре и изсипете в подготвената тава за печене цялата смес.

Печете в загрята фурна за около 30 минути.

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай