Меню

Ризото с гъби, пармезан и вино

7 юни 2016 | 11:50 | Михаела Лазарова
4 от 4 гласа
Добави в любими
300 г ориз
100 мл бяло вино
300 г пресни гъби печурки
1 стрък праз лук
зехтин
бучка масло
1 л зеленчуков бульон 
80 г пармезан
сол, черен пипер
50 мин.

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Предварително пригответе бульона. След това в тенджера загрейте зехтина и сложете нарязаните гъби заедно с малко сол и черен пипер. След като поомекнат отделете гъбите в чиния и в същата тенджера, в която са се готвили сложете маслото.

Задушете в разтопеното масло нарязания праз лук и добавете ориза. След минута-две сипете виното. След като алкохолът леко се изпари, добавете 120 мл от бульона, като непрекъснато бъркате ориза.

Така продължавайте да добавяте по малко бульон, докато оризът стане готов. Отстранете тенджерата от котлона и прибавете гъбите, настъргания пармезан и разбъркайте.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай