Меню

Италианско ризото с шафран

7 юли 2016 | 11:50 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 чаши ориз
150 г масло
1 и ½ чаша настърган пармезан
1 глава лук, нарязана на ситно
250 мл бяло вино, сухо
1 л разтворен зеленчуков бульон
½ супена лъжица шафран
60 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте маслото в тиган на средна температура. В него запържете наситнения лук. Измития ориз добавете към лука и бъркайте непрекъснато, докато се запържи добре. Залейте с виното и оставете на котлона, докато течността се абсорбира напълно.

Разбърквайте от време на време, за да не загори и да не залепне.

След като виното се абсорбира залейте ориза с бульона и отново оставете да се абсорбира. Малко преди да свалите от котлона добавете и шафрана. Разбъркайте добре, за да се овкуси целият ориз.

Сервирайте ризотото богато поръсено с пармезана.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай