Меню

Пълнени чушки със сирене и гъби

27 юни 2017 | 06:49 | Илияна Николова
5 от 3 гласа
Добави в любими
7-8 големи червени чушки
500 г краве сирене
3 яйца
½ глава лук
300 г белени домати от консерва
150 г печурки от консерва
2-3 стръка копър
сол
черен пипер
1 скилидка чесън/ чесън на гранули
70 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Най-напред отрежете капачетата и почистете чушките от дръжките и семките. В отделна купа разбийте яйцата. В тях натрошете сиренето, гъбите, отцедени от сока от консервата и добавете подправките. Разбъркайте добре, докато яйцата полепнат по сиренето и се образува стегната смес. Напълнете чушките.

Пригответе и соса, с който ще ги залеете. За целта загрейте олиото в тиган. В него запържете ситно нарязаните лук и чесън за около 2-3 минути. Добавете добре намачканите домати. Подправете с още сол и черен пипер на вкус. Разбърквайте соса, докато заври. След това изключете котлона и бъркайте още няколко минути до леко сгъстяване. Залейте чушките с него и ги печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за около 30-40 минути.

Снимка: theperfectpantry

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай