Меню

Пикантен карфиол на фурна с магданоз

16 юни 2018 | 06:31 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 глава карфиол
2 супени лъжици зехтин
2 скилидки чесън
1 щипка сол
2 щипки черен пипер
2 супени лъжици масло 
¼ чаена чаша чили сос, готов 
2 стръка пресен магданоз
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Нарежете карфиола на розички. Овкусете го като го намажете навсякъде със зехтина и го оваляйте в солта, пипера и пресования чесън. Може да използвате и чесън на гранули. Изсипете розичките в постлана с хартия за печене тава и печете в загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.

В отделна купа смесете разтопеното масло с чили соса. Намажете карфиолчетата със сместа. Върнете във фурната за още 15 минути. След като е готов, поръсете с пресен магданоз и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай