Меню

Патладжани по италиански

10 юли 2018 | 06:46 | Илияна Николова
Добави в любими
3 патладжана, (около 1 кг)

300 г моцарела

600 мл доматен сок

2-3 стръка босилек

150 г пармезан или друг кашкавал по желание
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Нарежете патладжаните на филийки, поръсете ги със сол, оставете ги докато по повърхността им се образуват капчици, така се отделя горчивината им. Изплакнете ги, не поръсвайте повече сол, защото са поели вече от нея.

Налейте доматен сок на дъното на тавата, наредете един ред патладжани, полейте доматен сок, наредете ред моцарела, след това патладжани и най-отгоре доматен сок.

Трябва да се получат пластове. Редувайте докато продуктите свършат, но не прекалявайте с доматения сок. Ако използвате пресен босилек, сложете го към края, за да не се запече твърде много.

Полейте с малко олио. Малко преди да извадите ястието, поръсете пармезан или кашкавал на вкус (на снимката е използвано сирене Едам). Пече се в загрята фурна на 220 градуса за около 30 минути.

Снимка: личен архив

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай