
45 мин.
-
Порции: 2
Сложете всички съставки за винегрета в блендер и ги смесете.
Кипнете тенджера с вода. Разтворете в нея морската сол. Междувременно загрейте фурната на 200 градуса.
Почистете и накъсайте на по-малки розички карфиола. Отстранете кочана и листата.
Поставете го в тава за печене. Поръсете с малко зехтин отгоре. Овкусете със сол и малко от готовия микс подправки. Запечете във фурната, докато добие лек кафяв загар.
Извадете от фурната, когато е готово и го полейте с 4-5 супени лъжици от винегрета. Разбъркайте и поръсете с пармезан, семената от нар, кедровите ядки.
Забележка: Винегретът се съхранява в стъклен буркан за други ястия.
Снимка: Reuters/ iStock
Опитайте още: