Меню

Вегетарианска корма

10 ноември 2018 | 06:46 | Илияна Николова
Добави в любими
1 и ½ супени лъжици олио или зехтин
1 малка глава лук, нарязан
1 супена лъжица настърган джинджифил 
4 скилидки чесън 
2 картофа, нарязани на кубчета 
4 моркова, нарязани на кубчета 
1 люта чушка
3 супени лъжици нарязано кашу 
250 г доматен сос 
2 супени лъжици сол 
1 и ½ чаени лъжици къри 
1 чаша замразен грах 
½ зелена чушка, нарязана 
½ червена чушка, нарязана 
1 чаша готварска сметана 
1 щипка пресен кориандър, нарязан на ситно
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте олиото в тиган. В него запържете лука, докато омекне. Добавете джинджифила и чесъна, намачкан предварително и разбърквайте за около 1 минута. Смесете картофите, лютата чушка, кашуто, морковите и доматения сос. Овкусете със сол и къри. Добавете ги в тигана и гответе, разбърквайки, за 10 минути или докато картофите омекнат.

Преместете всичко в гювече. Добавете граха, чушките и сметаната. В предварително загрята на 220 градуса фурна печете ястието за около 40 минути или докато всички зеленчуци омекнат.

Добавете пресния кориандър преди сервиране.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай