Меню

Италиански оризови кюфтенца

31 октомври 2018 | 07:09 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 яйца
1/3 чаша настърган пармезан
1 супена лъжица сушен магданоз 
¼ супена лъжица черен пипер 
2 щипки сол 
1 л вода 
1 чаша суров ориз
1 и ½ чаши хлебни трохи и ли галета 
2 чаши зехтин
120 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В голяма купа смесете разбитите яйца, пармезана, магданоза, пипера и едната щипка сол. Покрийте сместа и охладете в хладилник.

Междувременно кипнете водата на котлона. Посолете я с другата щипка сол. След като заври, сварете ориза в нея като намалите температурата. Когато е готов, свалете от огъня и отцедете водата.

Комбинирайте ориза с яйчената смес много бавно, за да не сварите яйцата с горещия ориз. Оставете сместа да се охлади на стайна температура за 1 час.

С ръце оформете топчета от сместа. Оваляйте ги добре в хлебните трохи, докато се покрият изцяло.

Загрейте зехтина в тиган на средна температура. Изпържете оризовите кюфтенца до златисто.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай