
В плитък тиган на средна температура загрейте зехтина и задушете картофите. Поръсете със сол. Оставете ги да се готвят за около 10-12 минути. Когато покафенеят от едната страна ги обърнете и от другата за още 10 минути.
В средно голяма купа смесете аспержите с копъра, лимоновите корички, чесъна, ½ лъжичка сол и малко зехтин. Разбъркайте добре. Добавете тази смес от зеленчуци и подправки към картофите.
Осолете добре сьомгата и я запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна заедно със зеленчуците в средно голяма тавичка. Необходими са около 10 минути, за да стане готово.
Сервирайте с резени пресен лимон.
Време за приготвяне: 1 час
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: