Меню

Сьомга с лимонов дресинг

12 август 2015 | 11:01 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 филета сьомга
100 г масло
сол, черен пипер
За дресинга: 
100 мл зехтин
сокът от 1 лимон
сол на вкус
няколко листа мента, босилек и девесил
Всичко се пасира добре в блендер или с пасатор.
40 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Рибата се овкусява със сол и черен пипер. В загрят тиган разтопете малко масло и сложете сьомгата. Задушете я от двете страни за около минута-две и след това я прехвърлете в тавичка.

Добавете още малко масло и запечете до готовност. Сервирайте рибата, като я овкусите с дресинга. Гарнитурата избрете според вкуса ви.

Рецептата е предоставена от Борис Колаксъзов.

Снимка: личен архив

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай