Меню

Запечена сьомга с мед, горчица и риган

10 ноември 2015 | 17:00 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
400 г филе от сьомга
4 скилидки чесън, смлян
1 супена лъжица бяло вино
1 супена лъжица мед
1/3 чаша балсамов оцет
4 супени лъжици дижонска горчица
Сол и черен пипер на вкус
1 супена лъжица пресен риган, нарязан
50 мин.

  • Порции: 4-6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната до 200 градуса. Постелете алуминиево фолио върху тавичка за печене. Напръскайте със спрей за готвене.

В малък тиган запържете чесъна като разбърквате непрекъснато за около 3 минути. Смесете виното, меда, балсамовия оцет, горчицата, солта и пипера. Добавете в тигана и гответе, докато се сгъсти като разбърквате.

Подредете филетата сьомга върху фолиото. Намажете месото с четка плътно с част от получения сос. Поръсете с риган. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути. Извадете филето, намажете с останалата част от соса.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )
Тъй и баба знае. Дай сега една рецепта като за българи! И да не излиза по 10 лв на човек, щото като се събере родата няма само трева да пасе. А и баба Пена ша са чуди много на таз червена риба.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар