Меню

Рибени кюфтенца с картофи

18 октомври 2016 | 07:27 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г филе от риба по избор
3-4 големи картофа
3-4 супени лъжици брашно
3 яйца
2-3 супени лъжици галета
½ малко пакетче масло (от 125 г)
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 щипка сушен магданоз
45 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Сварете рибеното филе. След това го накъсайте. Сварете картофите, обелете ги и ги пасирайте. Оставете ги леко да изстинат. След това смесете пасираните картофи с рибата, размекнатото на стайна температура масло, подправките. Разбийте едното от яйцата и също го добавете към съставките.

Размесете с ръце получената смес. Оформете кюфтета. Пресейте заедно брашното и галетата. Отделно в купичка разбийте двете останали яйца. Топнете всяко кюфте първо в яйцата, след това в брашното с галетата. Пържете в сгорещена мазнина.

Снимка: iStock

Харесайте си и още някоя рецепта за кюфтенца тук.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай