Меню

Рибена супа с картофи и морков

13 април 2018 | 06:35 | Илияна Николова
5 от 4 гласа
Добави в любими
400 г бяла риба
300 г картофи
1 морков
1 стрък праз лук
1 ч.л. сол
½ ч.л. черен пипер
1 щипка девесил 
2 супени лъжици зехтин
3 стръка мащерка
1 лимон
пресен магданоз за поръсване
45 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Нарежете картофите на дребни кубчета. Сварете ги в дълбока тенджера с вода за около 10 минути. Към тях добавете зехтина и солта. Разбъркайте. Добавете моркова, също нарязан на ситно. Когато картофите и морковът омекнат, добавете рибеното филе, предварително нарязано на едри парчета. Прибавете и ситно нарязания праз лук. Нека врат заедно със зеленчуците и подправките (без магданоза) за около 10 минути.

Преди да свалите от котлона, добавете изцедения сок от лимон. Сервирайте супата, поръсена с пресен магданоз.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Още един новак ( преди 3 години )
Как да разбирам, първо да сваря картофите, нарязани на малки кубчета, после да добавя моркова / при вече сварените картофи/, и да варя, докато омекнат и картофите и моркова. После филето и накрая лука, и да варя още. Тия картофи да не са от желязо?От редакцията: Благодарим за коментара, ще уточним рецептата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Новак ( преди 6 години )
Копирана снимка ,поместена в ********* ***************!!! 27.09.2017 !!!От редакцията:Благодарим, Новак, за коментара ви. Съвсем подходящо сте се нарекли така. :) Както ясно си и пише, снимката е от iStock, откъдето са я взели и други сайтове, включително този, който закрихме със звездички, защото, нали знаете, безплатната реклама и т. н. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар