Меню

Скариди по сечуански

2 ноември 2015 | 11:28 | Илияна Николова
3 от 5 гласа
Добави в любими
4 супени лъжици вода
2 супени лъжици кетчуп
1 супена лъжици соев сос
2 супени лъжици царевично нишесте
1 чаена лъжичка мед
½ чаена лъжичка червен пипер
¼ чаена лъжичка джинджифил
1 супена лъжица олио
¼ чаша нарязан пресен лук
4 скилидки чесън
500 г скариди, изчистени
20 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В купа смесете водата, кетчупа, соевия сос, царевичното нишесте, меда, червения пипер и джинджифила. Разбъркайте и отделете настрани.

Загрейте мазнината в голям тиган. Разбъркайте в нея лука и чесъна за около 1 минута. След това добавете и скаридите. Запържете ги, а след това добавете и предварително подготвения сос. Когато всички съставки се смесят добре, свалете от огъня и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай