Меню

Мариновани гриловани скариди

31 август 2016 | 07:29 | Михаела Лазарова
4 от 2 гласа
Добави в любими
200-250 г охладени и почистени скариди
3 скилидки чесън 
1/3 чаша зехтин 
1/4 чаша доматен сос 
2 супени лъжици червен винен оцет 
1 супена лъжица нарязан пресен босилек 
сол на вкус
лют червен пипер
60 мин.

  • Порции: 3

Продукти
Приготвяне

В голяма купа комбинирайте стрития чесън, доматения сос, зехтина и оцета. Добавете ситно нарязан босилек, сол и лют червен пипер. Сложете скаридите и много добре разбъркайте. Покрийте купата с фолио и съхранявайте в хладилник за 30 минути.

След това загрейте грил тиган и изпечете скаридите. По желание може да ги поставите и на дървени шишчета. Печете около 2-3 минути за всяка страна.

Снимка: istock

Опитайте и:

 



Как бихте оценили рецептата?
Коментирай