![300 г скариди
2 скилидки чесън, намачкани
20 мл зехтин
2 супени лъжици лимонов сок, пресен
1-2 стръка пресен магданоз
1 щипка черен пипер
½ щипка сол](/media/files/resized/article/654x358/252/d3e094a402764403b4d43e31a3c6c252-1400f45cf97b172dd4b47d9536f58a8b.jpg)
15 мин.
-
Порции: 2
Загрейте зехтина в дълбок тиган. Запържете чесъна до леко златисто. Добавете скаридите и подправките. Подправете с малко сол. Пържете като разбърквате непрекъснато, за да не залепнат скаридите. След няколко минути добавете и лимоновия сок. Разбъркайте още веднъж и свалете от огъня.
Снимка: iStock
Опитайте още: