Меню

Тайландска супа с кокосово мляко, скариди и шийтаке

14 септември 2018 | 06:53 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г обелени скариди
250 г гъби шийтаке, нарязани
1 супена лъжица олио
2 супени лъжици настърган джинджифил 
1 стрък лимонова трева, нарязан
2 супени лъжици сос червено къри 
4 чаши пилешки бульон 
3 супени лъжици готов сос за риба 
1 супена лъжица кафява захар
350 мл кокосово мляко
2 супени лъжици пресен сок от лимон
сол и черен пипер на вкус
¼ чаша пресен кориандър
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте олиото в дълбока тенджера на средна температура. Запържете джинджифила, лимоновата трева, къри пастата за около 1 минута. Бавно налейте пилешкия бульон като разбърквате постоянно. Добавете рибения сос и кафявата захар. Оставете да къкри за 15 минути.

Разбъркайте кокосовото мляко и гъбите. Разбърквайте, докато супата започне да добива кремообразна структура. Прибавете скаридите след 5-6 минути къкрене и варете не повече от още 5-6 минути или докато започнат да стават прозрачни.

Овкусете с лимонов сок, сол и гарнирайте с пресния нарязан кориандър.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 4 години )