Меню

Миди с масло, чесън и бяло вино

20 юни 2019 | 05:17 | Илияна Николова
3 от 7 гласа
Добави в любими
50 миди с черупки 
2 супени лъжици зехтин
6 скилидки чесън, пресован 
1 чаша бяло вино
2 супени лъжици масло
½ чаша нарязан пресен магданоз
60 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Измийте добре мидите от пясъка и солената вода. В голяма дълбока тенджера загрейте зехтина. Запържете в него чесъна за 1-2 минути, като разбърквате. Залейте с бялото вино. Оставете да кипне и намалете котлона след като виното се редуцира.

Сложете мидите в тенджерата, добавете маслото, покрийте с капак и задушавайте, докато мидите започнат да се отварят. След като всички се отворят (ако има такива, които остават затворени, отстранете ги), прехвърлете мидите в подходящ за сервиране съд и поръсете с магданоза.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай