Меню

Скариди по сечуански в сладко-кисел сос

21 юли 2019 | 05:22 | Илияна Николова
5 от 3 гласа
Добави в любими
4 супени лъжици вода
2 супени лъжици кетчуп
1 супена лъжица соев сос
2 чаени лъжици царевично нишесте 
1 чаена лъжица мед
½ чаена лъжица червен пипер 
¼ чаена лъжица джинджифил, стрит 
1 супена лъжица олио
¼ чаша ситно нарязан пресен лук
4 скилидки чесън, пресован
350 г обелени скариди
30-40 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

В купа смесете водата, кетчупа, соевия сос, царевичното нишесте, меда, червения пипер и джинджифила. Разбъркайте много добре и оставете настрана.

Загрейте олиото в голям тиган на средна към висока температура. Запържете лука и чесъна за 1 минута. Добавете скаридите и ги разбъркайте добре, за да се покрият навсякъде с мазнина. Добавете соса и гответе с леко разбъркване, докато сосът започне да се сгъстява и да бълбука.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай