Меню

Питки с ленено семе

16 октомври 2014 | 15:44 | Мария Дуковска
3 от 1 гласа
Добави в любими
2 ч.ч. брашно от спелта
2 ч.ч. бяло брашно
2 ч.ч. кисело мляко
сол на вкус
1 ч.л. сода

Продукти
Приготвяне

Брашното се смесва заедно със солта, 2 с. л. ленено семе и содата.

Прави се кладенче, изсипва се киселото мляко в средата и се замесва меко тесто.

Оформят се топки с желаната големина, които се поръсват с останалото ленено семе и се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса (за 10 минути), след това още около 25-30 минути на 170 градуса).

След като са готови, се оставят да изстинат на решетка.

Автор на рецептата е Виолета Шейтанова www.merudia.bg.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай