Меню

Лесни домашни милинки

2 март 2015 | 11:59 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг брашно
2 чаши мляко
400 г сирене
200 г масло
50 г захар
½ пакет мая
1-2 лъжички сол
1 ч.30 мин.

  • Порции: 20

Продукти
Приготвяне

Брашното се пресява. В средата се прави кладенче, където се добавят предварително размитата в малко мляко мая, още 1 чаша и половина мляко, 150 г от маслото и солта. Всичко се забърква и се омесва меко тесто.

Тестото се оставя да втаса за около 30 минути. През това време намазнете с масло тавата за печене.

От втасалото тесто оформете малки топчета. Наредете ги в тавата и отново ги оставете да починат за известно време.

След това с пръст във всяко топче се прави дупка, където се поставя малко от пълнежа.

За пълнежа:

Смесете сиренето (натрошено), захарта, 100 г прясно мляко и 50 г масло.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай