-
Порции: 10
В малка купа разтворете захарта и маята. Размийте ги в топлата вода и оставете настрана. Нека сместа да престои 10 минути.
В голяма купа смесете получената смес (квас) с брашното. Разбъркайте бавно, докато всичко се смеси добре. Ако е необходимо добавете още малко вода. Важно е цялото брашно да се абсорбира без да има бучки.
Когато тестото е готово го извадете от купата върху набрашнена повърхност и започнете да месите. Ще се получи гладко и меко тесто. Поставете го в леко намазнен дълбок съд, покрийте с кърпа и оставете да втаса за 30 минути.
След като е удвоило обема си, отново го размесете върху набрашнена повърхност, но за кратко. Разточете тестото и го поставете в намазнена тавичка за печене.
Намажете тестото със зехтин и неравномерно забодете по една бучка морска сол на различни места в тестото. След това забодете и по малко розмарин в дупките за ухание.
Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 20 минути или до готовност.
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: