90 мин.
-
Порции: 8
Маята се разтваря в топлата вода и захарта до шупване. Едното яйце се разделя и жълтъкът се смесва с олиото. След като маята е готова се добавя едното яйце, олиото с жълтъка, брашното и солта. Разбърква се с лъжица и се добавя млякото. Белтъкът на разделеното яйце се смесва с натрошеното сирене. Саламът се нарязва на кубчета.
Тестото се оставя да втаса, след това се омесва още веднъж и се разточва в правоъгълна форма. В единия му край се поставя плънката, навива се на руло и след това се нарязва на дебели охлювчета.
Охлювчетата се подреждат в намазнена тавичка, така че да образуват един по-голям охлюв. Намазва се с жълтък и се пече в загрята на 200 градуса за 40 минути или до златиста коричка.
Снимка: личен архив
Опитайте още: