Меню

Домашни питки за бургер

11 юли 2018 | 06:36 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
1 чаша прясно мляко
½ чаша вода
¼ чаша масло
4 и ½ чаши брашно
1 пакет суха мая
2 супени лъжици бяла захар
1 и ½ чаени лъжици сол
2 яйца
90 мин.

  • Порции: 12

Продукти
Приготвяне

В малка тенджера загрейте млякото, водата, маслото. Нека котлонът да е на средна температура.

В отделна голяма купа смесете 1 и ¾ части от брашното, маята, захарта и солта. Смесете добре сухите и мокрите съставки на части, за да се смесят по-добре. Разбийте едно яйце и го добавете. Отново разбъркайте.

Извадете го от купата и месете с ръце в продължение на 8-10 минути. Тестото трябва да стане меко и много еластично.

Разделете го на 12 топки. Оформете ги така, че да са гладки и с големината на стандартна питка за бургер. Намажете с другото яйце и поръсете със сусам. Печете в загрята на 180-200 градуса фурна за около 30-35 минути или докато се надигнат и зачервят.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай