Меню

Пита “Трънен венец”

30 март 2010 | 15:51 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г пълнозърнесто брашно 
250 мл вода 
7 г суха мая 
1 ч. л. сол 
1 ч. л. захар 
2 с. л. олио (зехтин)

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

От изброените продукти се омесва тесто, което се оставя за 30 мин. на топло да втасва. Отново се меси, разточва се на кора, навива се на руло и се свива на венец.
Поставя се в намазана тава и с помощта на кухненска ножица се правят разрези под 45 градуса наклон. Когато се правят нарезите, трябва да се внимава да не се среже цялото тесто, а да остане около 1 см. Всяко отрязано парче се изтегля встрани.
Питата се завива с кърпа и се оставя отново да втаса за 30 мин.
Пече се на 180 градуса.

* * *

Пита със смокини
Празнична погача за Великден
Владишка пита
Великденски хляб

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Виолета ( преди 12 години )
Не зная дали е позволено това, но ще опитам. Всички, които искат снимки как се реже тестото, за тази рецепта, да пишат на gospodinova1703 (в abv.bg)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
vgm ( преди 12 години )
Оригинално е много, както всичките рецепти досега на същата участичка, но самото изпълнение не ми е много ясно, явно ще трябва да се поупражнявам за постигане на резултата от снимката :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Светла ( преди 12 години )
Невероятно предложение за Великден! Лесно и вкусно! Браво, Виленце!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
anna ( преди 12 години )