Обикновени хлебчета

2 май 2012 | 07:29 | Аз жената
Добави в любими
500 г бяло брашно тип 500
250 г черно пшенично брашно
2/3 кубче мая
около 250 г топла вода
1 ч. л. сол

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:

Брашното се минава през сито (само бялото), маята се размива в топлата вода. Ако нямате черно брашно, става и само с бяло. В брашното се прави кладенче и се изсипва солта и водата с мая. Меси се до меко и еластично тесто. Оформят се топки и се оставят да втасат. Преди да ги сложите в предварително загрята на 220 градуса фурна, върху топките се правят две резки на кръст. Пече се докато леко покафенеят отгоре. След като са готови се вадят от фурната, пръскат се със студена вода и се завиват с кърпа за десетина минути.
Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай