За тестото:
Смесват се 1 кутия крема сирене, 175 г кисело мляко, 175 г кашкавал, 1/3 ч. л. сол, 10 г бакпулвер. С бъркане бавно и постепенно се добавя брашното. Накрая омесеното тесто оставяме в хладилник за 30 мин. След това се точи кора с дебелина около 5 мм и с резец изрязваме форми (аз избрах цветче), които печем намазани с разбитото яйце при предварително загрята фурна: на170 градуса около 12-15 мин.
За крема:
Смесват се 1 кутия крема сирене, 1/2 ч. л. сол, 1/2 ч. л. мед, нарязан магданоз.
За украса:
Смесват се 1 кутия крема сирене, 3 с. л. прясно мляко, останалото кисело мляко, разтопеното на водна баня количество желатин. Сместа се разделя на три части, две от които се оцветяват със сладкарски бои в зелен и син нюанс. Налива се от всеки цвят по малко във форма за лед и се оставя в хладилник за 30 минути, за да стегне.
Рецептата е от конкурса „Кулинарни изкушения с Philadelphia“.
Опитайте още: