Лимонов хляб с тиквички

23 юли 2014 | 11:01 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 и ½ чаена чаша настъргани тиквички
¾ чаена чаша бяла захар
1 яйце
½ чаена чаша олио
1 и ½ чаена чаша брашно
½ чаена лъжичка сол
½ чаена лъжичка сода за хляб
¼ чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена лъжичка канела 
2 супени лъжици настъргани корички от лимон

Продукти
Приготвяне

В купа разбийте яйцата, захарта, тиквичките и олиото. В отделна купа пресейте брашното заедно със сухите съставки. След това добавете канелата и лимоновите корички. Разбъркайте заедно брашното със сместа с тиквичките до получаване на тесто.

В намазнена тавичка или форма за печене сложете тестото и изчакайте да втаса за около 15 минути.

В предварително загрята на 180 градуса фурна печете хляба за около 45-50 минути. След като стане готов, оставете да се охлади за 10 минути и тогава извадете от фурната.

Време за приготвяне: 1 час и 30 минути

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай