Домашен хляб с кашкавал и подправки

19 май 2015 | 11:55 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 и ½ чаши брашно
1 чаена лъжичка сода
1/3 чаша олио
1 чаена чаша кисело мляко
1 кафена чаша вода
100 г кашкавал
1 супена лъжица горчица
2 супени лъжици майонеза
1 чаена лъжичка риган
1 чаена лъжичка магданоз
1 чаена лъжичка червен пипер
½ чаена лъжичка сол
1 ч.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Разтворете содата в киселото мляко. Нека шупне. Настържете кашкавала. Смесете подправките в малка купичка, за да се получи равномерен меланж.

Смесете брашното с киселото мляко и водата. Добавете олиото и разбъркайте. Ще се получи лепкава смес. След това прибавете горчицата, майонезата и подправките. Накрая добавете кашкавала.

Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 40 минути.

Снимка: личен архив

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай